Megkérdeztük a fiúkat, mivel szöszölnek otthon, ők pedig jól elmondták!

 

SanFransiscoBeat

Természetesen engem sem érint jól ez a vírus,  de én úgy vagyok vele, hogy ebből a kötelező kényszerpihenőből is ki kell hozni a legjobbat. Eleinte nehéz volt, hiszen elég szociális ember vagyok és a vásárlások meg a szüleimnek való segítségnyújtáson kívül nem hagyom el a lakást, hisz csak így lehetünk túl rajta.

De, hogy mit is csinálok? Az ép testben ép lélek elvén próbálok a kertben sokat mozogni, miközben egy nyár végén tartandó szakállversenyre is készültem, de a genetika kicsit beleszólt, így a Zuglói Lókupec címre hajtok egy pajkos kis bajusszal. Mivel a napjaimat  itthon töltöm, a konyhában is próbálok új ízeket varázsolni és magasabb szintre emelni a gasztro tudásomat némi fűszerezéssel.

Természetesen tanulok is, és próbálom magam képezni a stúdióban, amit remélhetően később fel is tudok majd használni. Remélem ennek az egésznek hamarosan vége és ismét kalapálhatok hajnalban a klubbokban. Addig is vigyázzatok magatokra és hallgassatok zenét!

 

 

Steam Shape

Ádám: A karantén alatt részmunkaidős családanya lettem.A stúdiót hetekkel ezelőtt hazaköltöztettük, azaz személyes találka lehetőségének híján szétdobtuk azt. Így mindketten tudjuk otthonról folytatni a munkát. Hiányoznak a fellépések, a közönség, de örülök, hogy több időt tudunk együtt tölteni a családommal. Azt hiszem, összezártságból eddig jelesre vizsgáztunk, jól kezeljük a helyzetet, nem megyünk egymás idegeire, pofonból is csak egy csattant el eddig, de már szépen gyógyulok. Újra elkezdtem edzeni, igaz csak itthon. Lilikével szoktam súlyzós edzéseket tartani. Ő a súly.

 

 

Shabaam

Eddig egész jól bírom a ‘kényszer’ otthon létet, bár tagadhatatlan, hogy nagyon hiányoznak a fellépések. Hétvégente szokott eljönni az a pont amikor egyáltalán nem találom a helyem esténként! Olyankor egy picit  jobban szenved a lelkem, de azért nyílván ezt is megemészti az ember! 

Próbálom a hétköznapjaimat hasznosan eltölteni a lehetőségekhez képest. Mivel a szüleim már közelítenek a 65 éves korhoz így a bevásárlásokat én intézem nekik.  A nap további részében általában olyan dolgokat csinálok amiket normál körmindig halogattam! Rendszereztem végre valahára a bakelitlemezeimet, egy csomó iratot szintén átláthatóvá és könnyen megtalálhatóvá tettem végre!Kihasználom ezt az időszakot, hogy minél több zenét írhassak!  Az elmúlt évek adósságát most bőven tudom törleszteni podcastok terén is! 🙂

Filmeket is szép számmal nézek, de már kicsit undorom van tőlük…nagyon hiányzik viszont a foci, azzal azért jobban ellennék hétvégente! A csapatból akikkel eddig is rendszeresen tartottuk a kapcsolatot, azokkal ugyanúgy beszélünk, hülyülünk egymással..szóval a kontakt napi szintű maradt! Bízom én is a mihamarabbi folytatásban, de ehhez az kéne, hogy tényleg mindenki komolyan vegye! Sajnos sokan vannak akik félvállról veszik ezt az egész szitut! 

 

 

Cvrdwell

Már negyedik hetemet töltöm önkéntes karanténban a berlini otthonomban, amit csak kétszer hagytam el, akkor is bevásárlás miatt. Vannak jobb és rosszabb pillanatok is, az utóbbiakat próbálom feledtetni zeneírással, zenehallgatással, olvasással, filmekkel, nosztalgiázással, kutyázással, mémekkel, illetve visszatértem a videójátékokhoz is. A főiskolát tudom folytatni online oktatás formájában, a rengeteg beadandómat pedig eddig is otthon csináltam, így ebben nem történt nagy változás. 

Talán a motivációm és a mentális egészségem megtartása a legnehezebb a kialakult a helyzetben, sajnos többnyire kevésbé látom pozitívnak a jövőt. Ettől függetlenül igyekszem fürkészni azt, hogy mit nyerhetünk ebből az egészből és milyen potenciális lehetőségek nyílhatnak, ha egyszer levonult a vírus.

Továbbá az is szerencse, hogy a borongós kedvem miatt nem lettem kevésbé produktív, sőt! Talán ilyen rövid idő alatt soha nem született ennyi zeném. Talán ennek az oka az, hogy a szokásosnál többet olvasok, kutatom a történelmét, lélektanát az elektronikus zenének és próbálok inspirációt meríteni a korai e-zenei hősök attitűdjéből. Jelenleg ez az, amit úgy látok, hogy fel tud tölteni a jövőre nézve.

 

 

Akos Wex

Sajnos nekem nincs karantén. Probálom ezt a rendezvény mentes időszakot előnyömre fordítani. Amire eddig nem jutott elég idő azt most bepotolom. Az üres hétvégéken a Beatportot bújom és keresem az újdonságokat. Managelem a kiadómat (Airsound Records) ami idén novemberben lesz 5 éves.Esténként saját trackeket csinálok és lesz pár kooperáció is. Heti ketszer-háromszor szoktam futni járni az Esterházy-kastély kertjében(elég menő).Horgászni járok még sokat és a maradék időmben elmegyek dolgozni:)  így zajlik a karantén life-om. Remélem minél előbb újra találkozunk!

 

 

Man+Machine

Tulajdonképpen jól viselem. Vagyis jobban viselem, mint gondoltam. A napokban kezdett komolyabban jelentkezni a természetes szociális környezetem hiánya, ami miatt mostanában többet szorongok. De igyekszem ezt kontrollálni, amennyire csak lehet: olvasok, edzem, meditálok, rengeteg zenét hallgatok, sorozatokat és filmeket nézek, írok, kovászt nevelek – szóval próbálom minél kreatívabban tölteni az időt.

Épp a napokban kezdtem bele Welshtől A sziámi ikrek szexuális életébe, ami éppen elég tartalmas, sérült és szórakoztató ahhoz, hogy oldja az izoláció okozta nyomottságom. Nem mellesleg pár napja a semmiből kidobott egy vadonatúj duplalemezt a Nine Inch Nails, meg aztán függök a Westworldön és a What We Do In The Shadows sorozatokon is, a kovászból pedig már az első kenyerünk is megsült itthon. Szóval amennyire csak lehet, kreatívkodom, tartom magam a szociális távolságtartáshoz, amit csak végszükség esetén szegek meg, mikor már tényleg nem bírom tovább a közösségi élet hiányát, vagy mixet rögzítek. Nemrég pedig csináltam egy Facebook-csoportot, ahol a követőimmel tartom a kapcsolatot kötetlenül, egy kicsit közvetlenebb módon.

 

 

Raul Young

 Szerencsére eléggé termékeny időszakomban kezdődött a „karantén”. Ahogy bejelentették a korlátozásokat, és a hétköznapi munkámmal is home office-ba kerültem, a plusz szabadidőt első körben zeneírásra fordítottam. 2-3 hét alatt 4 db új track készült el, amik úgy érzem jól sikerültek, remélem, hogy a kiszemelt kiadók is hasonlóképp vélekednek majd róluk. ☺

Nekem a zeneírásnál mindig kell egy kis szünet ahhoz, hogy később újra jöjjenek az ötletek, szóval a produktív hetek után mostanság inkább pihenéssel, sorozatokkal töltöm a szabadidőt. Folyamatosan készítek mixeket is, amik podcast-ek/stream-ek formájában érkeznek a csatornáimra. Nyilván egy-egy előre felvett, vagy akár élőben közvetített mix nem adja vissza azt az érzést, ami most sokunknak nagyon hiányzik, de ebben az időszakban ezeket a is kiemelten fontosnak tartom.  

 

 

Denes Toth

A kialakult helyzet nyilván kizökkentett a megszokott kerékvágásból. Idén sok érdekes fellépésem volt már lefixálva, ezeknek a nagy része már biztosan nem fog összejönni, de bízom benne, hogy a helyzet javulni fog. Szerencsére a fellépéseken és a buliszervezésen kívül van hétköznapi melóm, amivel egyelőre ugyanannyit tudok foglalkozni, mint eddig. A felszabadult estéknek, illetve hétvégéknek köszönhetően sokkal több időt tölthetek a családdal, és sokat halogatott terveken és ötleteken dolgozhatok. Igyekszem kreatívan kihasználni az időm, többet foglalkozom új előadók és kiadók felfedezésével, és végre saját produkcióval is elkezdtem aktívan foglalkozni. Bár hiányzik a bulik körüli pörgés, igyekszem értékelni a jelenlegi helyzetet is – panaszkodással nem sokra mennék (most sem).

 

 

Episode1

Hiányoznak az emberek…talán ez a legnehezebb ebben a karanténban. Pozitívnak kell maradni. Jelenleg tökéletesítem az első saját albumomat, amit 2017-ben kezdtem. Érkezik egy közös EP többek között  Shabaam-val is. Úgy gondoljuk mind a ketten, hogy remek visszhangja lesz. Slusszpoén, hogy  tanulok főzni, ma például zöldséges csirke volt soron kukoricás rizzsel 🙂

 

Robin Futaki

Hogy mit csinálok itthon? Leginkább igyekszem betartani az előírt korlátozásokat, annak érdekében, hogy minél hamarabb normalizálódjon a helyzet. Nem egyszerű feladat ez senkinek, de nekünk főleg, akik előtte elég pörgős életet éltek. A zeneipar mellett a kreatív iparban is jelen vagyunk, van most idő megcsinálni a saját dolgokat, a CARBON weboldala már régóta tervben volt, így most végre erre is sort tudunk keríteni a csapatommal. Ha nem ezt, akkor az udvaron a harmadik hobbinak hódolok, főzök, ami csak eszembe jut és közben a kutyámmal nyírjuk egymást. Legyetek jók, remélem hamarosan újra találkozhatok mindenkivel!